Volg een chocolade workshop bij Joey Mercuur


 

Chocolade en gebak, wie houdt er niet van? Bij Joey Mercuur Patisserie kunt u zich voor enkele uren onderdompelen in deze heerlijkheden. Volg samen met vrienden, collega’s of familie een chocolade workshop of een workshop ‘verrassingstaart maken’. Een unieke groepsactiviteit, waarbij u de kneepjes van het vak leert van de patissier of chocolatier.

De chocolade workshops kunnen elk gewenst tijdstip georganiseerd worden bij onze patisserie in Amersfoort. Het eigentijdse atelier van Joey Mercuur is gevestigd in een monumentale stadsboerderij uit de 17e eeuw. Op deze schitterende locatie neemt de patissier u mee in de wereld van chocolade, truffel en marsepein. Ideaal voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of verjaardag!
Iedere workshop begint met een kopje koffie of thee en een verrassende lekkernij. Daarna start het actieve gedeelte van de workshop onder begeleiding van de chocolatier. Voor een glaasje wijn of fris wordt gezorgd en we serveren ook een hartig hapje. Natuurlijk neemt u alles wat u maakt tijdens de chocolade workshop mee naar huis! Joey Mercuur Patisserie zorgt voor een geschikte verpakking, zodat uw creaties veilig vervoerd kunnen worden.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Workshop Chocoladedoosje & spuitchocolaatjes

Tijdens deze 2 uur durende chocolade workshop gaat u onder andere aan de slag met:

  • Chocoladeproeverij met uitleg en demonstatie van de chocolatier
  • Maken van bonbondoosje, geheel van chocolade
  • Versieren van het doosje met diverse suiker- en chocoladedecoraties
  • Maken van een roos van marsepein als decoratie voor op het bonbondoosje
  • Spuiten van krakelingen van chocolade

Na afloop neemt u het chocoladedoosje inclusief krakelingen à 450 gram natuurlijk mee naar huis.

Aanvullende informatie
Tijdstip en dag In overleg
Tijdsduur ca. 2 uur
Minimaal aantal personen 12 (bij minder personen prijs in overleg)
Prijs per persoon € 32,50
qpp-logo

Workshop Chocoladetruffels op een stokje

Het actieve deel van deze chocolade workshop bestaat onder andere uit:

  • Chocoladeproeverij met instructie en demonstratie van de chocolatier
  • Bereiden van Ganache, de truffelvulling
  • Spuiten van truffels, die worden voorzien van stokjes
  • Spuiten van chocolaatjes naar eigen idee
  • Truffels glaceren met chocolade
  • Chocoladeplakkaat versieren met een eigen opschrift

Tijdens de chocolade workshop maakt u 18 truffels met een totaalgewicht van circa 250 gram, en een chocoladeplakkaat van 12 bij 12 centimeter.

Aanvullende informatie
Tijdstip en dag In overleg
Tijdsduur ca. 2 uur
Minimaal aantal personen 12 (bij minder personen prijs in overleg)
Prijs per persoon € 36,50
qpp-logo

Workshop Chocoladedoosje & verrassingstaart

Deze chocolade workshop biedt het beste van 2 werelden. U gaat onder andere aan de slag met:

  • Chocoladeproeverij met instructie en demonstratie van de chocolatier
  • Maken van bonbondoosje, geheel van chocolade
  • Versieren van het doosje met diverse suiker- en chocoladedecoraties
  • Spuiten van krakelingen van chocolade
  • Opbouwen, vullen en glad afstrijken van de verrassingstaart
  • Decoreren van de taart met marsepein en chocolade
  • Roos van marsepein maken ter decoratie van het bonbondoosje en de taart

Na afloop van de chocolade workshop neemt u het doosje inclusief krakelingen (circa 450 gram) mee naar huis. De verrassingstaart heeft een doorsnee van 21 centimeter en is geschikt voor circa 8 personen.

Aanvullende informatie
Tijdstip en dag In overleg
Tijdsduur ca. 3 uur
Minimaal aantal personen 12 (bij minder personen prijs in overleg)
Prijs per persoon € 47,50
qpp-logo

Workshop Verrassingstaart met marsepein

Het resultaat van deze workshop is een schitterende taart met marsepein. Wat gaat u doen?

  • Chocoladeproeverij met instructie en demonstratie van de chocolatier
  • Snijden van taartbiscuit in 3 gelijke lagen
  • Vullen van de taart met vanillecrème, frambozen en bitterkoekjes
  • Bekleden van de taart met marsepein
  • Maken van een roos, bladeren en takjes van marsepein
  • Decoreren van de taart met de marsepeinen creaties
  • Versieren van de taart met chocolade en een eigen opschrift

De taart heeft een doorsnee van 21 centimeter en is geschikt voor circa 8 personen. Neem hem lekker mee naar huis en trakteer!

Aanvullende informatie
Tijdstip en dag In overleg
Tijdsduur ca. 1,5 uur
Minimaal aantal personen 12 (bij minder personen prijs in overleg)
Prijs per persoon € 32,50
qpp-logo

Extra informatie over de chocolade workshops

Minimaal en maximaal aantal personen
De prijzen van de workshops zijn gebaseerd op groepen van minimaal 12 personen. Het is ook mogelijk om met een groep van minder dan 12 personen een workshop te volgen, maar dan wordt in overleg met u een speciale prijs berekend.

Themagebonden workshop
We kunnen met u ook een workshop samenstellen op basis van een thema, feestdag of seizoen. Rond Pasen maken we bijvoorbeeld chocolade-eieren en met Sinterklaas natuurlijk chocoladeletters.

Wijziging aantal deelnemers
U kunt tot 2 dagen van tevoren kosteloos het aantal deelnemers wijzigen.

Annulering
Kosteloos annuleren van de afspraak is mogelijk tot 3 weken van tevoren. Daarna zijn wij genoodzaakt 50% van het afgesproken bedrag in rekening te brengen.

Betaalwijze
De chocolade workshop kunt u contant betalen of middels een factuur voldoen.

Kledingadvies
Trek comfortabele schoenen aan omdat u gemiddeld 2,5 uur aan de werktafel staat. Daarnaast kan de vloer glad worden vanwege het morsen van ingrediënten; houd daar rekening mee. Joey Mercuur Patisserie zorgt voor schorten om vlekken op uw kleding te voorkomen.
Heeft u nog vragen over het volgen van een chocolade workshop? Neem contact met ons op!

Workshop op locatie

Joey Mercuur Patisserie organiseert geeft ook workshops op locatie, bijvoorbeeld in een bedrijfsrestaurant, feestzaal of bij u thuis. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunnen er tot 100 personen deelnemen aan de workshops. Bij locaties meer dan 10 kilometer buiten Amersfoort worden reiskosten in rekening gebracht.

logo